Styrk Cybersansene 1 er første kapittel av et program som skal hjelpe med bevisstgjøring i bredden. I dette kapittel får du tre quiz-spørsmål for hver ukedag, og du har 3-5 minutter per gang for å svare riktig. Læringsenheten er avsluttet når alle svarene er korrekt besvart.
Gratis frem til 1. august.
Siden starten av Ukraine krigen har hele kraftbransjen jobbet intens med å forbedre cybersikkerheten.
Men har du oversikt hvor langt du har kommet med å bli robust, resilient og cybermoden? Har du oversikt over hvor du er godt oppstilt og hvor du mangler litt fokus? I "Finn dine blindsoner" introduserer vi to metoder som hjelper deg å få oversikt.
Mobiltelefoner og nettbrett er blant de største farene for cybersikkerheten. Samtidig er det vanskelig å tilrettelegge for bedre sikkerhet med sentrale løsninger siden mobile enheter brukes også privat. Men hver og en av oss kan med litt omtanke og enkle grep administrere sine mobile enheter til å være mye sikrere. I denne læringsenheten gjør vi deg oppmerksom på farene og viser vei hvordan du administrerer iPhone og Android telefoner.
NVE forsterker arbeidet med IKT sikkerhet og skal følge bransjen tettere opp. For dere som hittil ikke har så mye erfaring med tilsyn fra NVE har vi laget en liten informasjonspakke. NVE forklarer tilsyn for deg og Dalane Energi og Hafslund Eco vannkraft deler sine erfaringer og tips til forberedelse.
Med et økende digitalt trusselbilde er det viktig å få hele bedriften til å bygge en sikkerhetskultur for å unngå at ansatte la seg lure til å åpne digitale dører for cyberkriminelle. I denne læringsenheten får du kunnskap om hva sikkerhetskultur er, hvordan du kan bygge den og hvor du finner hjelp med dette arbeidet.
Kurset gir deg innsikt i de ulike formene for kraftproduksjon i Norge. Du vil også få kunnskap om sentralt rammeverk, konsesjonsprosesser, og hvordan kraftproduksjon påvirker natur og klima.
Tar din bedrift inn nye lærlinger? Da må du passe på at det for opplæring etter nye fagplaner. Det er store endringer i kravene til lærlingene fra 1.august 2022. Bli oppdatert på hva som er nytt. Gratis kurs.
Fremtidens private investeringer skal styres mot aktivitet som bidrar til at vi når klimamålene våre. Dette webinaret gir deg kunnskap om bærekraftig finans.
Det kan være vanskelig å henge med i EUs energilovgivning, men påvirkningen den har på norsk fornybarnæring er stor. Se dette nettkurset for å få en overordnet og forståelig innføring i det viktigste du trenger å vite om EUs tredje og fjerde energimarkedspakke.
Hvordan skal nettselskapene rapportere på bærekraft i fremtiden? Hvordan påvirker taksonomien og andre lovverk selskapenes rapporteringsplikter? Hvordan kan ditt selskap allerede nå skape et fortrinn ved å starte forarbeid, datainnsamling og nødvendig kartlegging?
Hvordan skal vannkraftprodusentene rapportere på bærekraft i fremtiden? Hvordan påvirker taksonomien og andre lovverk selskapenes rapporteringsplikter? Hvordan kan ditt selskap allerede nå skape et fortrinn ved å starte forarbeid, datainnsamling og nødvendig kartlegging?
PPA-avtaler blir mer og mer benyttet i fornybarnæringen. Få en innføring i hva det er, hvem det er mest aktuelt for og de økonomiske og juridiske hensyn som må ligge til grunn.
Krav og kriterier til miljø og klima i en anskaffelsesprosess blir stadig mer aktuelt, men hvordan de utformes kan ha betydning for konkurransesituasjonen i anskaffelsen. Hvilke krav stiller lovgivningen til bærekraftige anskaffelser? Kurset tar for seg ovennevnte og andre viktige tema for alle som jobber med bærekraft i anskaffelser.
Risikobasert tilstandsvurdering av trestolpene kan redusere nettkostnader i Norge med inntil 3 milliarder NOK per år. Få kunnskap og verktøy for å få det til!
Den årlige økonomiske og tekniske rapportering til RME åpnes for registrering i slutten av februar. Dette praktiske E-læringskurset gir deg og din bedrift en god start på rapporteringsarbeidet.
NVE har estimert at reinvesteringsbehovet for elektromekanisk produksjonsutstyr de neste 40 årene vil være ca. 150 milliarder. Behovet for nettinvesteringer vil koste omtrent like mye, i tillegg kommer investeringer på dam- og vassdragsanlegg.